Locka till dig läsare

Locka till dig läsare

Vill du tjäna pengar på din blogg eller vill du bara nå ut till så många människor som möjligt? Då är det läsare som du kommer att vara i behov av. Utan läsare kommer du varken att ha människor att nå ut till och du kommer inte heller få företag intresserade av att använda din blogg för artiklar eller marknadsföring.

Hur ska man då göra för att locka till sig fler läsare? I början kan det vara extra svårt, eftersom din blogg ännu inte är känd. Det gäller att ha tålamod och försöka sprida ordet så mycket som möjligt. Vi berättar hur!

1. Börja med att se till så att din blogg är nischad. Det är lättare att locka till sig läsare om de vet vad du skriver om.

2. Ha tilltalande rubriker, men se till så att innehållet i texten är lika intressant att läsa om

3. Använd dig av en bloggplattform. Det är lättare att folk får upp ögonen för dig. Många bloggplattformer har nämligen listor över “de senaste inläggen”, “bloggtoppen just nu” m.m.

4. Kommentera och skriv på andra personers bloggar. Kommentera inte bara deras inlägg, utan se även till att du får med att du också har en blogg.

5. Använd dig av sociala medier så mycket som möjligt och marknadsför din blogg här.

6. Förstå vikten av bilder! Har du bara inlägg med långa, långa texter kommer dina läsare troligtvis att tröttna. En blogg är inte bara en bok, utan ska även vara visuellt tilltalande.

7. Uppdatera ofta! Ju fler inlägg du har och ju oftare du uppdaterar, desto mer spännande kommer din blogg att bli. Ingen vill följa en blogg där det bara levereras ett inlägg i veckan, eller månaden för den delen.

8. Håll dig till din nisch, men våga ta ut svängarna. Skriver du om mat kan du t.ex. även skriva om restauranger som du gillar/inte gillar och även skriva om köksinredning eller andra saker som dina läsare kan vara intresserade av.

writers