Olika sätt att tjäna pengar på nätet

Olika sätt att tjäna pengar på nätet

Det finns en uppsjö av olika sätt som du kan använda för att tjäna pengar på nätet. Här kommer några idéer att testa. Både som företagare eller för att bygga upp ett framtida internetföretag.

Förtaget

Om du har ett företag kan du använda en blogg och social medier för att få fler kunder. De flesta företag finns på nätet, men du måste använda blogg och sociala medier på rätt sätt för att det verkligen ska ge dig inkomst. Om du skriver informativa bloggartiklar där du också ger något till dina läsare, helt gratis, kommer det att vara ett billigt och mycket användbart marknadsföringsverktyg för ditt företag. Detsamma gäller sociala medier: om du använder dem för att berätta om rabatter och ge relevanta tips utifrån säsong, kommer fler att upptäcka ditt företag. Det är viktigt att din internetnärvaro är konstant: du bör skriva något på din blogg minst en gång i veckan, så att kunderna ser att ditt företag fortfarande är igång. Att ha en blogg där den sista bloggposten är tre år gammal, är ett bra sätt att mista kunder. Men samtidigt som du måste vara aktiv, vill inga kunder bli spammade. De vill inte få ett tweet från dig varje dag – då finns det en risk att de blockerar dig. Om du har ett företag bör du också satsa på mobilabonnemang för företag från Tellness – en helt digital mobiloperatör för entreprenörer och företagare, självklart utan bindningstider och uppsägningstider.

Bloggen

Det är möjligt att tjäna pengar på din blogg. Att få heltidsinkomst på en blogg kräver både mycket planering, kunskap och tid. Men att skapa en blogg som ger dig ett par hundra- eller tusenlappar extra i månaden är faktiskt möjligt. Det tar ganska lång tid för att en blogg ska börja generera pengar regelbundet, men när du väl fått den att fungera har du en möjlighet att få en inkomst.

E-handel

Du kan också starta en e-handel och sälja märken eller produkter som du tycker om. Om du till exempel har en blogg som handlar om bergsklättring, kan du på bloggen lägga till en e-handel och sälja klätterutrustning. Det finns flera plattformar och program som hjälper dig att enkelt starta en webbshop. Där får du också tillgång till intressanta produkter.

Youtube-kanal

Om du har en blogg kan du också starta en Youtube-kanal och låta de två medierna komplettera varandra. Om du skapar en film som ger många visningar på Youtube, kan du tjäna pengar på det. Det kräver dock att du har minst 2000 prenumeranter för att du ska få delta i Youtubes reklamnätverk. Men en bra film om ett intressant och aktuellt ämne kan göra att du har 2000 prenumeranter inom ett par månader.

Skapa en kurs

Om du är skicklig på något, som att spela gitarr, träna eller lära ut löpteknik, kan du skapa filmer om ditt ämne och sälja dem online. Du kan också erbjuda live lektioner över nätet. Om du är duktig på språk, kanske lingvist, finns det flera språkplattformer där du kan lära ut engelska, tyska eller arabiska.

writers