Fler besökare till din blogg

Fler besökare till din blogg

Om du har en blogg vill du troligtvis också få den att växa genom att få fler besökare. Att blogga tar tid och det gäller också för att få en blogg att växa – det görs inte i en handvändning. Om du arbetar strategiskt kan du dock få din blogg att växa och bli riktigt välbesökt.

Varför fler besökare?

Om du skapat en blogg för att du har ett syfte med den, dela en idé, förmedla åsikter, ge fakta, som en del av ett företag eller en förening eller för att tjäna pengar på bloggen, så finns det mycket som du kan göra. Om ditt mål är att få inkomst på bloggen, antingen direkt genom annonser på sidan eller indirekt om det är en företagsblogg, så måste du få fler besökare för att ha en chans att kunna få mer inkomst.

Vad handlar bloggen om?

Den första fråga som du måste ställa dig är vad bloggen handlar om. Svaret på frågan är inte avgörande hur många besökare du får – du kan blogga om vilket ämne som helst -, men hur detaljerat som du svarar är däremot viktigt. Det finns miljontals bloggar på nätet och många svenskar läser både svenska och internationella bloggar – det är en stenhård konkurrens. Internet är mycket demokratiskt på så sätt att alla har tillgång till det och det oberoende av mobil, iPad eller datorn – det räcker med att du tar dig ut på nätet. Om du vill skapa en bra blogg, kan du lika gärna spara in pengar genom att köpa en begagnad ipad från mresell.se, som att köpa en splitterny – en begagnad iPad fungerar lika bra för att skapa en välbesökt blogg. Däremot bör du satsa på en specialiserad blogg med ett bra domännamn. De personer som har stora bloggar med många besökare skriver alltid om ett särskilt ämne – det gäller också de stora livsstilsbloggarna, även om ämnet är dem själva.

Domännamn och rubriker

När en ny person går in på din blogg måste besökaren från början veta vad bloggen handlar om. Tänk på hur du själv surfar: du planerar att paddla kajak i Stockholm Skärgård och börjar med att söka information om ämnet; både om uthyrning, paddling i allmänhet och Stockholms Skärgård. De bloggar som du går in på kommer vara bloggar vars domännamn eller rubriker har något med ditt intresse att göra. Om en blogg heter pellesliv.xx och rubriker till en artikel om paddling heter “Det roligaste jag vet”, så kommer du troligtvis inte gå in på den sidan. Om samma bloggare istället bara skriver om kajaker, och heter paddling.xx, och artikeln heter “Fem tips för en toppendag med kajaken!”, så blir det troligare att du vill surfa in på den sidan. På samma sätt måste du som bloggare tänka för att få fler besökare: skriv om ett särskilt ämne som folk söker på och visa med domännamn och rubriker att du har kunskapen som de söker!

writers