Blogga i lugn och ro

Blogga i lugn och ro

Även om inte alla som bloggar ser det som sitt “jobb” handlar det trots allt om öppna inlägg som alla bjuds in att läsa. Just därför är det av tämligen stor vikt att själva innehållet håller en god kvalitet. Att skriva ett inlägg i ett stressat moment eller i en allt för stimmig miljö är inte det mest optimala när det kommer till välskrivna inlägg. Här kommer några smarta tips för dig som vill hitta den perfekta skrivmiljön för bäst möjliga skrivglöd!

Fokus och skrivlust

Att hitta rätt känsla när du ska förmedla tankar eller tips i ett blogginlägg är inte alltid en självklarhet. Just därför kan det vara bra att ta till några knep för att hitta rätt stämning och skrivglöd. Skrivmiljön är A och O när det kommer till att fokusera på din text. Ett par praktiska innerdörrar är precis vad som behövs för att kunna stänga ute oljud eller distraktionsmoment. Rigga en ombonad skrivmiljö i ett mindre rum som stängs till för att inte omgivningen ska irritera, försvåra eller avbryta. En bekväm och funktionell belysning är lika viktigt när du bloggar som när du studerar, liksom en stol som justeras till rätt höjd utifrån tangentbordet. Här kan du läsa mer om vad Arbetsmiljöverket säger om arbetsställning vid skrivbord framför datorskärmar.

Du som bloggar från mobilen kan så klart göra det från sängen, soffan eller kanske solstolen. Men frågan är hur pass välskrivet inlägget blir? Det stående tipset är att i så hög grad som möjligt ge ditt bloggande de bästa förutsättningarna. Rätt skrivmiljö är utan tvekan en garanti för att få flyt på tangenterna.

Vad ska jag skriva om?

Även om skrivlusten finns där kan det ibland vara svårt att skrida till verket och komma igång med skrivandet. Ämnet kan kännas svårfångat även om en viss idé om inläggets innehåll finns. För att väcka barns skrivlust används ofta inom skolan berättelser och sagor som inspiration. Samma sak kan även bloggare göra för att tangenterna ska börja röra sig. Försök att visualisera det du vill förmedla i en slags inre berättelse. Genom bilderna kommer sedan orden lättare. Låt säga att du bloggar om mat och ska publicera ett inlägg utifrån ett recept. Att bara skriva ner receptet, men att förmedla själva känslorna kring maträtten är något annat. Genom att skapa en liten berättelse kan inlägget med receptet sakta men säkert skrivas utifrån en intressant vinkel.

Vi glömmer lätt bort saker vi är med om i vardagen och därför kan anteckningar vara det perfekta redskapet för dig som bloggar. Dina anteckningar kan sedan användas som inspiration till kommande inlägg. Använd mobilen för att notera saker du tänker på eller vardagsupplevelser du vill berätta om när du sedan sitter framför skärmen och planerar att publicera ett inlägg.

writers