Den bruna maten

Den bruna maten

Visst är det roligt när man kan hitta moderna och trendiga recept på härliga maträtter från världens alla hörn? Vi håller med, men det är minst lika spännande när man hittar en blogg som verkligen väljer en helt annan väg, samtidigt som den fortfarande har 100 % fokus på mat. Idag finns det mängder med olika matbloggar att välja bland där du kan hitta recept på allt från amerikanska hamburgare till kryddiga fisksoppor från Thailand. Hur är det egentligen med den där gamla, till utseendet tråkiga, svenska, bruna maten som var så populär på 70-talet?

I matbloggen “Den bruna maten” kommer du att få en salig blandning av ful-fin mat som var som mest populär under 70-talet. Skaparna bakom bloggen presenterar den själv som “Två samlingar receptkort från 70-talet, en grupp orädda matlagningsamatörer och alla nyanser av brunt”, och det stämmer verkligen. Förutom att ha ett mycket annorlunda koncept är bloggen också väldigt rolig att läsa. Det slängs in ett flertal skämt i inläggen, men även en och annan sarkastisk kommentar om 70-talets hetaste mattrender.

En blogg som måste upplevas

Det första man ser när man tar sig in på bloggen är de senaste inläggen som har publicerats. Inläggen kommer inte efter varandra i följd, utan står fint staplade som på en professionell hemsida. Det finns ytterst få recept som inte är bruna, men man kan hitta en och en annan havsgrön soppa med några flytande bitar kokt potatis i.

I de allra flesta fall går det att skriva och berätta otroligt mycket om en blogg, men när det kommer till bloggen “Den bruna maten” måste den upplevas själv. Det är svårt att förklara hur otroligt underhållande sidan är, samtidigt som den är snyggt designad, professionell och dessutom säljer ut sina egna böcker. Familjen Bruuns kokbok heter naturligtvis inget mindre än “Den bruna maten” och innehåller mängder med häftiga och spännande recept. Man skulle kunna tro att maten från 70-talet är värd att slänga bort och aldrig mer minnas, speciellt om du fick uppleva skolmaten från just denna period. Familjen Bruun ser dock till att sätta ny klang på gammal mat och göra den tråkigaste köttfärslimpa till en riktig delikatess.

Vill du lättare kunna hitta mellan de olika bloggposterna ska du tveklöst använda dig av arkivet som du finner längst ner till höger på bloggens startsida. Här kan du gå tillbaka månad för månad fram till år 2010, då bloggen startades upp. Det bruna temat är ihållande genom hela bloggen och bidrar stort till dess karaktär och personlighet. Det är inte bara text, bilder och bakgrund som går i bruna toner, utan varje maträtt, recept, drink eller dessert håller samma röda tråd. Grymt! Det måste verkligen krävas en hel del för att hålla temat levande.

writers