Blogga – en extrainkomst

Blogga – en extrainkomst

Om du behöver extra inkomst kan du börja blogga. Att blogga sig till extra inkomst kräver förvisso tid och engagemang, men du kan arbeta när, var och hur du vill.

Extra pengar

Det är många av oss som behöver tjäna lite extra pengar, ibland av tvång, ibland för att få råd att göra roliga saker. Ett bra sätt att få mer pengar på bankkontot är genom att blogga och få reklamintäkter genom annonser på bloggen. Idag är det enkelt att både starta en blogg och skaffa annonser att ha på hemsidan. Ett annat sätt att skaffa snabba pengar är att testa zmarta som erbjuder privatlån till låg ränta. Sedan kan du blogga till dig pengar för att snabbt kunna betala av lånen. Att bygga upp en inkomstbringande blogg tar tid, i alla fall om du är en ickeoffentlig person. Det är bara kändisar som enkelt skapar en blogg och inom en månad har tusentals följare. Det betyder dock inte att du måste vara känd för att lyckas. Alla kan skapa en inkomstbringande blogg. Det krävs bara en god idé, tålamod och engagemang.

Blogga om rätt saker

Det finns personer som bloggar på heltid, vissa är kända bloggare som har en stor blogg, andra är okända bloggare som har flera mindre bloggar där de skriver om ett särskilt ämne. Om du gör något mycket annorlunda, om du är äventyrare, lever i självhushåll i fjällen eller planerar att köra bil till Thailand, kan du blogga om det. I annat fall är det säkrare att satsa på ett smalare bloggämne.

För att få besökare måste både surfarna och sökmotorerna, som Google, tycka om dig och förstå vad din sida handlar om. Du kan utgå från dig själv. Om du ska springa Stockholm Maraton kommer du troligtvis att leta information på nätet. Informationen kommer från olika bloggar och hemsidor, men självklart finns det många fler som skriver om att löpa än de bloggar som du råkar gå in på. Troligtvis surfar du in på bloggar där du redan av namnet anar att det har något med löpning att göra och oftast är det också de sidorna som sökmotorn väljer att ranka högt som vi klickar in på. När du skapar en blogg måste du besluta dig för ett smalt bloggämne och att också nämna bloggämnet i ditt domännamn. Då kommer både surfare och sökmotorer att belöna dig.

Bloggposter

För att tjäna pengar på din blogg behöver du besökare och för att få besökare behöver du ha ett intressant innehåll. Det räcker inte med att lägga upp några bilder, en film och skriva inlägg när andan faller på. Du bör börja med ett par längre artiklar på mellan 500 och 1000 ord och ha matchande bilder. Sedan bör du skriva några inlägg varje vecka. Tänk på att bara skriva om ditt ämne och att medvetet ha bra sökord med i rubriken. Om du skriver om Borlänge, bör du se till att ordet Borlänge, tillsammans med andra intressant ord, finns med i rubriken. Efter ett halvår kommer du troligtvis att börja få lite extra inkomst från din blogg.

writers