Så blir du en professionell bloggare

Så blir du en professionell bloggare

Att starta en blogg är lätt, men att jobba som bloggare kräver en hel del. Många tror att det är lätt att blogga och att det bara krävs några sporadiska uppdateringar. Om du vill tjäna pengar på din blogg krävs det att du tänker om. Att vara professionell bloggare kräver att du satsar helhjärtat på bloggen. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga när du vill ta steget från hobby-bloggare till proffsbloggare.

Arbeta på kontor

Det går att göra bloggen till ett heltidsjobb, men det krävs mycket arbete och disciplin. Det är viktigt att du börjar se bloggen som ditt företag. Investera i bloggen och skapa en professionell arbetsplats. Att hyra en skrivbordsplats på ett kontorshotell eller coworking space är ett mycket bra sätt att investera i ditt bloggande. Med ett medlemskap hos helio.se kan du kan fokusera till 100 % på ditt bloggande medan allt annat löser sig själv. Du hyr en flexibel eller fast arbetsplats och får frukt, kaffe och snabbt wifi. Dessutom arrangeras det ofta event, föreläsningar och nätverksträffar, vilket är både trevligt och viktigt. Livet som professionell bloggare kan vara ensamt, men genom att arbeta på ett coworking space träffar du dagligen människor, vilket gör att du kan bygga ett nätverk.

Skriv bra innehåll

För att kunna livnära dig som bloggare krävs det att du tjänar pengar på bloggen. Det kan exempelvis ske via affiliatelänkar, annonser och sponsrade inlägg. Det är viktigt att komma ihåg att det måste framgå när du som bloggare marknadsför en produkt eller tjänst. Innan du kan börja ta betalt måste du dock se till att du har besökare på bloggen. Det kan ta ett tag att få trafik, men med en bra plan och hårt arbete är det möjligt. Nyckeln är att skriva bra innehåll som besökarna vill läsa. Publicera välskrivna inlägg som läsarna efterfrågar. Skriv personligt, men håll en professionell ton. Skapa gärna en relation med läsarna och fråga dem om vad de vill läsa. Publicera ofta utan att tumma på kvaliteten. Sist men inte minst bör du ha en röd tråd i ditt bloggande.

Lycka till!

writers