Konsten att välja bra innehåll

Konsten att välja bra innehåll

Steg ett är att starta bloggen, steg två att få läsare och steg tre att behålla läsarna. Det sistnämnda är lite av en konst eftersom det gäller att välja intressanta ämnen att skriva om. Samtidigt behöver kvaliteten vara hög och innehållet lite unikt. Ofta skriver många bloggar om samma sak eftersom årstider, högtider och så vidare följer varandra. Konsten är därför att hitta något som är mer intressant på din blogg än de andra bloggarna.

Uppfyll läsarens efterfrågan

För att en läsare ska ha ett behov av din blogg behöver du leverera något läsaren har en efterfrågan på. Tänk lite som ett företag. Om alla vill köpa vita strumpor är det ingen bra idé att börja sälja svarta. När det börjar närma sig en högtid är det bra att komma på något läsarna har efterfrågan på, och sedan fylla blogginläggen med det innehåll läsaren vill ha. Några exempel kommer här.

Under augusti är det dags för kräftskivor, vilket för många är något de ser framemot. Det har kommit att bli en tradition för många samtidigt som de vill göra kräftskivan bättre än förra året. En kräftskiva pyntas ofta med roliga dekorationer och för dig som bloggare kan det vara bra att ge läsarna riktigt bra inspiration. Alla som anordnar en fest av något slag vill att deras fest ska bli en bra fest som blir ihågkommen. Hur kan du hjälpa din läsare att skapa den bästa kräftskivan?

I mitten på november kan det vara bra att se över om du på något sätt kan hjälpa dina läsare med julklappstips. Ett bra sätt här kan till exempel vara att göra en liten serie om hur de på bästa sätt kan hålla kostnaden nere. Idag är det många som har problem med att kostnaderna runt jul rullar iväg och blir alldeles för höga. Tänk igenom vad du själv är intresserad av och vad som inspirerar dig när det kommer till julfirande.

Skapa en relation med läsarna

Försök att genomgående i hela bloggen hålla din röda tråd och att skriva personligt. Många läsare har inte mycket tid att lägga på varje inlägg och ofta går de vidare direkt utan att egentligen läsa inlägget. Tänk efter hur mycket tid du själv har för att läsa en blogg, och vad som skulle få dig att vilja komma tillbaka och läsa bloggen igen. Det finns mycket att ta del av här och genom att relatera till sig själv går det att hitta vad läsarna vill ha. Innehållet på din blogg bör därför till viss del vara personligt för att en relation med läsarna ska kunna skapas. Om du tänker efter lite kommer du säkerligen att kunna hitta hur du gör det genom din blogg hela vägen fram till läsarna.

writers