Nyfiken på att börja blogga?

Nyfiken på att börja blogga?

Vem som helst kan starta en blogg på ett par minuter, men faktum är att vem som helst inte kan driva en framgångsrik blogg med hundratusentals läsare. Det ligger en hel del jobb bakom detta. Det innebär dock inte att man ska bli avskräckt när man har bestämt sig för att börja blogga, alla människor bloggar av olika anledningar. Många har inte som mål att bli superberömda utan istället drömmer de om något annat. Som att exempelvis kunna dela med sig av sina tankar och funderingar, ett andningshål där de får veta sig själva eller ett rum de kan ägna helt åt sitt intresse.

Det första du behöver göra när du har bestämt dig för att starta en blogg är att bestämma dig om du vill lägga din hemsida på ett webbhotell, börja stort med en egen domän eller om du är nöjd med att ligga på en bloggportal tills vidare. De allra flesta börjar med alternativet som är gratis, det vill säga att ligga på en bloggportal. Man kan alltid flytta bloggen till en annan hemsida senare och på så sätt få en egen domän. Om man har tänkt sig att bli stor och berömd är det näst intill ett måste att välja en egen domän, detta kommer att få dig att se mycket mer professionell, seriös och imponerande ut. Det skapar även möjlighet för att du ska kunna tjäna pengar.

Att tjäna pengar är något som många är intresserade av att göra förr eller senare, det kanske inte finns en tanke om det när du startar upp din blogg. Men om din blogg blir stor och får många läsare finns det goda möjligheter att du ska kunna tjäna en slant på din blogg. Om du börjar att göra en inkomst och samarbeta med kunder kan du driva in dina fakturor med hjälp av capcito, det fungerar så att du säljer dina fakturor till dem, får betalt direkt och därefter driver de in pengarna. Det innebär att du har mycket mindre att tänka på som bloggare. Det finns många sätt att tjäna pengar på en blogg. I början är det vanligt att man gör detta genom olika typer av annonser. Om du har din egen domän har dusörer chans att styra vilka annonser som du visar på din hemsida och du kan till och med välja att helt sluta visa annonser.

Med en egen domän har du helt enkelt större kontroll över din egen hemsida, faktum är att du kan bestämma precis allt vilket innebär att det är en bättre representation av vem du är. Men som nybörjare är det ofta bättra att ta det lugnt innan dess att man köper ett paket och testa om man tycker om att blogga från början.

writers