Starta upp din egen blogg

Starta upp din egen blogg

Har du funderat på att börja blogga? Kul! Att skriva om ett speciellt intresse eller sin vardag är idag mycket vanligt och både män och kvinnor driver bloggar runt om i landet. Några av Sveriges mest populära och kända bloggare är bland annat Isabella Löwengrip med bloggen “Blondinbella”, Pernilla Wahlgren, Kenza, Alexandra Nilsson och Regina Katralen som driver bloggen Egoinas. För att starta upp en blogg krävs inte så mycket mer än uppkoppling till internet och ett intresse för att skriva och möjligtvis nå ut till andra.

Du kan antingen välja mellan en bloggportal eller ett webbhotell när du vill starta upp din egen blogg. Bloggportaler är enklare att hantera och är dessutom kostnadsfria. Domäner, alltså egna hemsidor, är dyrare och krångligare att komma igång med, men ger också ett mer professionellt utseende på din blogg. Vill du ha en egen domän behöver du dessutom ha ett webbhotell och det är därför många väljer att blogga via en färdig plattform.

Det enda du behöver göra är att skapa dig ett konto på plattformen och därefter kan du sätta igång direkt. Försök att så tidigt som möjligt försöka tänka ut vad du vill att din blogg ska handla om. Vill du ha möjlighet att tjäna pengar på bloggen i framtiden kan det vara bra att välja ett ämne som är populärt och som intresserar andra, samtidigt som det naturligtvis även ska intressera dig. Mode, mat och IT är saker som alltid kommer att ligga i fokus och har därmed blivit självklara val för människor som startar upp bloggar. En tydlig nisch gör det inte bara enklare för dig att komma på ämnen att skriva om, utan gör även att du kan rikta dig till en specifik målgrupp.

writers