Använd dina kunskaper inom bloggande

Använd dina kunskaper inom bloggande

Det finns många sätt att ta sitt bloggande till en ny nivå. Ett bra sätt är att jobba extra genom att skriva bloggtexter åt andra bloggar. Det finns många företag idag som erbjuder tjänster där det går att skriva in sig som skribent. En köpare lägger sedan ut ett ämne till en text de vill ha hjälp med att skriva. För den som vill tjäna pengar på att blogga men kanske inte har en stor blogg än, kan det här vara ett sätt att tjäna pengar så sitt skrivande.

Skriv och tjäna pengar

Det första steget för att kunna börja skriva åt andra är att hitta kunderna. Nästa steg är sedan att göra upp en ersättning som passar både skribent och köpare. I början kan en skribent behöva vara beredd att skriva till ett lägre pris för att senare kunna jobba sig upp och få mer betalt för de texter som levereras. Det är sällan det krävs någon särskild utbildning för att komma igång utan urvalet brukar oftast ske genom att skribenten gör ett test.

Upplägget hos de olika företagen kan se olika ut likväl som att de texter som efterfrågas är inom olika kategorier. Efterfrågan på skrivna texter är emellanåt hög och det finns många personer som jobbar heltid med att vara skribenter.

Fakturor och skatt

Om du börjar jobba som skribent kommer du ganska snabbt att upptäcka att företagen efterfrågar att du skickar fakturor. Det kan handla om utländska företag som inte kan betala ut en vanlig lön i Sverige eller att företagen helt enkelt vill ha frilansare som jobbar åt dem. När du skickar fakturor är det viktigt att du har skaffat F-skatt. Om du inte har F-skatt kommer du att behöva anlita ett företag där du kan vara egenanställd och att företaget betalar in skatter och avgifter åt dig. Ett annat bra sätt för att inte behöva vänta på pengarna kan vara att anlita ett företag för fakturaköp vilket innebär att du får tillgång till dina pengar snabbare. Ett bra tips för de som vill satsa på att frilansa i större utsträckning är att gå en starta eget-utbildning eller en kurs inom bokföring. Möjligheten att göra en karriär som skribent finns definitivt idag och efterfrågan på bra och kvalitativa texter växer hela tiden. Om du har fastnat för det här med bloggande och att skriva bör du definitivt se över dina möjligheter att börja jobba som skribent.

Tänk bara friheten att kunna jobba hemifrån från din egen dator. Friheten att kunna välja när du kliver upp på morgonen eller om du vill ge dig iväg på en spontanresa. Allt är möjligt för dem som kan ta jobbet med sig vart de än befinner sig.

writers